OrientCafe
Va rugam sa cititi cu atentie regulamentul de baza al forumului.
Pentru a vizualiza forumul in intregime va rugam sa va conectati.
Atentie o parte importanta a forumului se poate deschide numai atunci cand faceti parte din grupul "cafengioace" avand in vedere ca suntem o comunitate de femei si in general musulmane vrem sa pastram in oarecare masura privata o parte din forum.Pentru a adera automat la acest grup nu este nevoie decat de un numar minim de mesaje.
Va multumim pentru intelegere.
 
AcasaAcasa  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi
 

 FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI

In jos 
AutorMesaj
Maryam M. A.
Cafengioaica
Cafengioaica
avatar

Data de inscriere Data de inscriere : 02/10/2009
Mesaje Mesaje : 2810
Voturi Voturi : 94
Localizare Localizare : Romania, Constanta

FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty
MesajSubiect: FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI   FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty2nd Octombrie 2010, 01:57

1. Ce este un SPAM?
Este un mesaj publicitar sau ceva de genul “făceţi-vă milionar în timp ce dormiţi”.Prindefiniţie, este un mesaj NESOLICITAT.
2. Cum “au aflat” adresa voastră?
Cel mai des, se “fură”adresele din mesajele care se trimit masiv, ca de exemplu, bancuri, informaţii politice, etc., şi care, la rîndul lor, sunt retrimise CU TOATĂ LISTA DE ADRESE DE EMAIL VIZIBILĂ.După care, culmea, listelerespective se vînd sau se negociază cu alţi spammeri (autori şi manipulatori de spam).
3. Ce-i de făcut pentru a evita spamul?
A. De fiecare dată cînd trimiteţi un email la mai mult de 1 (un) destinatar, şi nu este necesar ca aceştia să-şi vadă reciproc adresele,ca de ex. un banc, folosiţi modul BCC(Blind Carbon Copy). ModulBCCface ca lista destinatarilor SĂ NU APARĂ în conţinutul mesajului. VĂ ROG DIN SUFLET, FOLOSIŢI ÎNTOTDEAUNA MODUL BCC!
B. Atunci cînd daţi un FORWARD(redirecţionare) pe un mesaj, dedicaţi doar cîteva secunde pentru A ŞTERGE TOATE ADRESELEce provin din emailul anterior.CÎT SE POATE DE SIMPLU!
4. Ce sunt acele emailuri de genul “Salvaţi săraca fetiţă bolnavă de cancer?”
Ei bine, toate, TOATE aceste emailuri care vă cer să faceţi un FORWARD(redirecţionare) sunt O MINCIUNĂ! Ştergeţi-le!Atenţie: unele dintre ele sunt virusate sau conţin alte “surprize”nedorite. NICIO COMPANIE (caMICROSOFT, de exemplu) nu donează bani pentru redirecţionarea acestor mesaje. NICIODATĂ ŞI NIMENI nu o face!
5. Şi viruşii?
Nu trimiteţi şi nu deschideţi (executaţi) fişiere .exesau .doc,decît dacă sunteţi siguri că provin dintr-o sursă de încredere.Acestea sunt modurile tipice de infectare cu virus. Nu este suficient să aveţi un antivirus instalat, pentru că antiviruşii ÎNTOTDEAUNA sunt rămaşi în urmă.Iar într-o campanie de spam, viruşii se multiplică într-o zi cu milioanele, iar antiviruşii de-abia dacă încep să-i detecteze în cîteva zile, săptămîni sau chiar mai mult.

Sus In jos
Maryam M. A.
Cafengioaica
Cafengioaica
avatar

Data de inscriere Data de inscriere : 02/10/2009
Mesaje Mesaje : 2810
Voturi Voturi : 94
Localizare Localizare : Romania, Constanta

FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty
MesajSubiect: Re: FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI   FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty2nd Octombrie 2010, 01:59

6. Şi ce se întîmplă cu linkul “REMOVE”dintr-un spam?
ESTE DE ASEMENEA O MINCIUNĂ! Adică, atunci cînd vi se trimite un spam (email nesolicitat) şi vi se spune că, dacă vreţi să fiţi eliminat de pe listă, să răspundeţi cu REMOVE, este numai pentru a verifica, din listă, care emailuri sunt reale şi valabile. Răspunzîndu-le, în mod automat şi indirect nu faceţi altceva decît să le confirmaţi că adresa voastră este reală, iar ei nu numai că vă trimit spam în continuare, ba chiar vînd adresa voastră de email altor spammeri.NICIODATĂ să nu răspundeţi, NICIODATĂ!
7. Ce altceva pot să mai fac?
De fiecare dată cînd primiţi un spam, puteţi da un FORWARD(redirecţionare) către adresa “abuse” a acelui domeniu. De exemplu, dacă primiţi un spam de la niceprice@shopping.com, retrimiteţi-l la abuse@shopping.comsau la postmaster@shopping.com.Acolo se vor ocupa ei de măsurile ce trebuie luate contra spammerilor.NICIODATĂ să nu cumpăraţi nimic de la cei care vă trimit spam!
8. Dacă eşti administrator de email, vizitează, te rog, webul următor, pentru a afla mai multe despre cum se combate spamul:
http://spam.abuse.net/Dacă vei trimite acest mesaj şi altor persoane, nu uita să-l trimiţi cu BCC (copie ocultă). De asemenea, şterge adresa expeditorului, căci dacă nu o faci, aceasta va rămâne înscrisă în corpul mesajului.
Sus In jos
Maryam M. A.
Cafengioaica
Cafengioaica
avatar

Data de inscriere Data de inscriere : 02/10/2009
Mesaje Mesaje : 2810
Voturi Voturi : 94
Localizare Localizare : Romania, Constanta

FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty
MesajSubiect: Re: FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI   FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty2nd Octombrie 2010, 02:02

Altă gogoaşă a Internetului:
Povestea emailurilor în lanţ.Nu există nicio fetiţă care moare de cancer, numită AmyBruce, iar dacă ar exista, fundaţia “Make-a-Wish”NUvadona nimic, nimănui. Acest gen de emailuri este uşor de verificat, intrînd pe site-ul fundaţiei şi căutînd detaliile. Dacă ar fi adevărat, fiţi siguri că Amy s-ar afla pe site, cu o fotografie a ei, şi cu alte date. Intraţi pe http://www.wish.org/home/frame_chainletters.htm, unde se tratează chiar acest “email în lanţ”în particular.
Pentru a nu comite din nou aceste erori, şi pentru ca Internetul si căsuţa noastră electronică să fie mai “curate”.
Emailurile în lanţ sunt instrumente folosite de către webmasteriipaginilor porno, ale companiilor care vînd orice, ale cazinourilor online, ale agenţiilor de “cîştiguri rapide”, într-un cuvînt, firme care negociază şi vînd liste de adrese email, precum şi altele care se folosesc de spam pentru a exista.
Scopul “lanţurilor”este de a se (re)trimite ceva de genul:

1. Ajutor pentru un copil bolnav.
2. Cum căEricsson/Nokia/Motorolafac cadou telefoane celulare.
3. “Virusnou: nu-l deschide!”(se numesc alarme false, sau hoaxes).
4. BillGatesface cadou5000$ şi o călătorie la Disney World dacă...
5. Despre tipul care s-a trezit dimineaţa în şanţ, fără un rinichi.
6. Benzinării care explodează din cauza celularelor
7. Ace de seringă infectate cu SIDA în cinematografe.
8. Sulfatde sodiuîn şamponul tău.
9. Atacurile din parkingurile marilor centre comerciale.
10. “Vei avea mare noroc, cu cît trimiţi mai repede şi la mai multe persoane acest mail”.
11. “Retrimite-l la cît mai mulţi, şi de asemeni celui/celei care ţi l-a trimis ţie, ca să-i arăţi cît de mult îl/o iubeşti”.
Sus In jos
Maryam M. A.
Cafengioaica
Cafengioaica
avatar

Data de inscriere Data de inscriere : 02/10/2009
Mesaje Mesaje : 2810
Voturi Voturi : 94
Localizare Localizare : Romania, Constanta

FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty
MesajSubiect: Re: FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI   FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty2nd Octombrie 2010, 02:03

...şi multe altele care, în mod normal, apelează la sentimentele voastre umanitare, sau la dorinţa de a vi se împlini visurile,la speranţa voastră că, trimiţînd mai multe cópii veţi avea mai mult noroc în viaţă, la frica voastră că anumite fapte (ca cele descrise în acele mesaje)vi s-ar putea întîmpla vouă sau celor apropiaţi,la dorinţa voastră de a trimite ştiri interesante sau glume prietenilor voştri, etc., etc., etc... pentru ca, mai apoi, chiar aceste emailuri să ajungă din nou la spammeri, “îmbogăţite”cu sute şi sute de adrese de email, vizibile. Între ele, ale voastre şi a mea...Iată de ce, la puţin timp, vom fi început să primim spamuri, al căror expeditor este, de exemplu, 9022ux5mz@wangabanga50245.com,sau oricare altul, oferindu-ne servicii sau produse de care nu avem nevoie.Hackerii pot introduce prin email în calculatorul nostru celebrele programe NetbussauBackOrifice, obţinînd astfel controlul asupra PC-ului nostru, cu efecte profund maligne. Iar noi, fără să ştim, le retrimitem prietenilor nostri...
Sus In jos
Maryam M. A.
Cafengioaica
Cafengioaica
avatar

Data de inscriere Data de inscriere : 02/10/2009
Mesaje Mesaje : 2810
Voturi Voturi : 94
Localizare Localizare : Romania, Constanta

FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty
MesajSubiect: Re: FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI   FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty2nd Octombrie 2010, 02:05

Există trei soluţii de a opri aceste atacuri...
1. Nudaţi FORWARD(redirecţionare) pe NICIUN FEL DE EMAIL ÎN LANŢ.Este cea mai bună formă de a vă proteja prietenii.
2. Dacă totuşi vreţi neapărat să daţi FORWARD, cel puţin trimiteţi emailul cu adresele destinatarilor scrise în modul BCC (Blind Carbon Copy, copie ocultă), şi NUîn TO (către).Scriind adresele destinatarilor în BCC, cei care primesc “lanţul” nu vor putea citi adresele celorlalte persoane cărora le-aţi mai trimis emailul, iar astfel se frînează oarecum spamul.
3. Atunci cînd veţi retrimite un email cu FORWARD, ştergeţi mai întâi din noul email adresele posibililor expeditori anteriori.Altfel spus, nu lăsaţi scrisă în email nicio altă adresă, a nimănui, cu excepţia propriei voastre adrese, exclusiv.Cel puţin, nu vom “dărui”spammerilor aşa de uşor adresele rudelor şi prietenilor noştri.Acest mesaj este distribuit pe întreaga reţea de Internet, şi continuă să se distribuie, în beneficiul tuturor.

SUrsa: un email primit de la o cunostinta, care facuse a 5 oara foward, dar nu era nici o alta adresa vizibila, in afara de a mea... Smile
Sus In jos
Iman
OrientCaffe
OrientCaffe
Iman

Data de inscriere Data de inscriere : 02/10/2009
Mesaje Mesaje : 7322
Voturi Voturi : 125
Localizare Localizare : Riyadh ~ K.S.A

FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty
MesajSubiect: Re: FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI   FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty2nd Octombrie 2010, 23:59

Alhamdulillah ca am treaba cred de 3 ori pe an cu mailul FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI 424571 rar citesc sterg direct FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI 424571

__________________________________________________
FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI LOGO-3FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI B75ab5dfe7
Sus In jos
http://www.orientcaffe.com
Suha
expresso
expresso
Suha

Data de inscriere Data de inscriere : 15/11/2009
Mesaje Mesaje : 435
Voturi Voturi : 12
Localizare Localizare : Jeddah

FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty
MesajSubiect: Re: FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI   FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty5th Octombrie 2010, 20:23

Merci Maryam, chestia cu BCC nu o stiam si altele ...eu am in jur de 1600 de email-uri spam in fiecare zi... acum mi-am facut alta adresa de mail ca sa pot scapa Smile

__________________________________________________
“Don’t walk in front of me, I may not follow ~ Don’t walk behind me, I may not lead ~ Just walk beside me and be my friend.....”Find the person who will love you because of your differences and
not in spite of them and you have found a lover for life.
Sus In jos
MIRAje_Safaoui
Cafengioaica
Cafengioaica
MIRAje_Safaoui

Data de inscriere Data de inscriere : 02/10/2009
Mesaje Mesaje : 1029
Voturi Voturi : 41
Localizare Localizare : Videle/Bucuresti

FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty
MesajSubiect: Re: FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI   FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty5th Octombrie 2010, 21:47

Multumim de informatii maryam! kiss

__________________________________________________
FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Meelissaben FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Banner125-var2
Sus In jos
Maryam M. A.
Cafengioaica
Cafengioaica
avatar

Data de inscriere Data de inscriere : 02/10/2009
Mesaje Mesaje : 2810
Voturi Voturi : 94
Localizare Localizare : Romania, Constanta

FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty
MesajSubiect: Re: FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI   FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty7th Octombrie 2010, 20:05

Ma bucur ca ler-ati gasit folositoare kiss
Sus In jos
Continut sponsorizat
FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty
MesajSubiect: Re: FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI   FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI Empty

Sus In jos
 
FOLOSIREA RAŢIONALĂ A EMAILULUI
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
OrientCafe :: Cafe :: Pc Cafe-
Mergi direct la: